HiFi interier: Kako skriti tehnologijo - Kabli


Datum objave:

Priznajmo si, obožujemo tehnologijo. Nočemo si več sveta predstavljati brez telefonov, avtomobilov, televizorjev in, najhujše od vsega, interneta in pametnih naprav. Toda včasih hočemo izkoristiti tehnološke dosežke naše družbe brez, da so vse škatlice in vsi kabli vidni na kilometre. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako pokriti nezaželjene elemente s plaščem nevidnosti.

Pri kablih lahko izbirate med nekaterimi očitnimi, klasičnimi pristopi in nekaterimi bolj izvirnimi, ki kablovje preobrazijo in ga namesto očem skrijejo le možganom.

  1. Barva

    Kable lahko kamuflažno pobarvamo, da se bodo zlili z ozadjem kot kameleon s pragozdom in bodo v interier pasali kot da so izdelani po meri. Ali pa kupimo take, ki so že izbrane kamuflažne barve.
    6646_2.jpg
  2. Stenski profili, stenski nosilci kablov

    so najbolj standarna oblika skrivanja. Kabli so nevidno speljani po vsem prostoru, hkrati je zamenjava kablov nadvse preprost opravek. Odločimo se lahko za klasične oglate cevi brez vzorcev, za vzorčaste cevi s pridihom baroka ali za kakšne modernejše oblike, ki garantirajo večjo unikatnost našega interierja.

    skrivanje kablov 1
  3. Vgradnja kablov

    je najbolj nevidna in najmanj fleksibilna odločitev. Ko jih imamo enkrat nameščene, predstavlja kakršnakoli sprememba velik poseg v naš dom. Večinoma se te tehnike poslužujejo samo novogradnje in na novo renovirane sobe.
  4. Stenske slikarije

    Če imamo nekoliko predolge kable in se nam zdijo naše stene premalo zanimive, lahko oba problema rešimo z enim zamahom. Umetnost, ki jo tako ustvajamo, je lahko stalna ali spreminjajoča se in s tem prilagajoča se trenutnim modnim smernicam.

    skrivanje kablov 2
    Risanje po stenah s kabli
  5. Privlačni kabli

    Ali pa kupite kable, ki so ne le vrhunski po kvaliteti in izdelavi, marveč tudi lepi ;) In v interier pašejo kot umetniški podpisi.

    lepi kabli
    Vrhunski HiFi kabli Stealth