Predstavitev ultimativnega High End glasbenega serverja - The Beast


Dogodek: od 17:00 do 23:00 v Audio Serumu na Parmovi 25, v Ljubljani
Datum objave:

V petek, 24.1.2014, bomo v Audio Serumu gostili predstavnike izvrstne švicarske firme ReQuest Audio, ki bodo predstavili svojo pošast, glasbeni server, ki bo zasenčil vse druge glasbene serverje.

The Beast je rezultat znanja in izkušenj na področju izdelave high-end izdelkov. Načrtovan in izdelan je bil do perfektnosti zadnjega detajla, česar bodo veseli vsi sofisticirani poslušalci.

Čeprav gre za server, the Beast ne rabi interneta za delovanje. V sistem se lahko priključi preko serijskega porta ali preko IPja (če imamo wifi). Serijsko ima vgrajenega 0.5 TB SSD spomina, možno pa ga je nadgraditi do 2 TB. Preko NAS pogona pa se lahko dodaja poljubno število dodatnega zunanjega spomina. Dodaten modul ReQuest Film player omogoča predvajanje filmov bodisi iz notranjega diska bodisi zunanjega diska, bodisi CDjev bodisi DVDjev bodisi BluRayev. 

Vsaka komponenta glasbenega serverja je zaprta v svoje ohišje, kar preprečuje medsebojno interferenco in zagotavlja popolno zaščito pred distorzijami.

Upravljanje je omogočeno preko 7 inchnega ekrana na dotik, mobilnega telefona ali osebnega računalnika.

ReQuest za svoje izdelke ponuja podporni sistem ARQ LINK, ki vsem strankam omogoča, da se od koderkoli na svetu prijavijo v svoj Beast in dodajajo (celo uploadajo) glasbo in spreminjajo podatke na serverju. Poleg tega je mogoče Beast sinhronizirati na iTunes knjižnico. Vse datoteke so na Beastu shranjene v nestisnjem formatu, kot sta WAV in FLAC. Pri predvajanju se vedno uporablja ta format datotek, omogočeno pa je ustvarjanje MP3jev teh datotek in njihovo streamenje na telefone in druge naprave.

Vsak Beast se zna pogovarjati z drugimi vašimi Beasti, kjerkoli ti so, in si z njimi izmenjevati podatke, če se to od njih želi. V praksi to pomeni, da lahko začnete doma poslušati nov CD in vaša Beasta doma in na vikendu se bosta avtomatsko sinhronizirala. Ko boste v soboto prižgali Beast na vikendu lahko nadaljujete poslušanje od tam, kjer ste v petek doma končali s poslušanjem.

Vljudno vabljeni!