ISKANJE INTEGRIRANEGA OJAČEVALCA

Vodič za modernega moškega

Audio Serum
Samo za člane AS kluba e-novic

Prijavi se na AS e-novice in dobil boš moj vodič za Iskanje integriranega ojačevalcac

A je to res zastonj?

Absolutno! Želel sem deliti nekaj znanja, ki se mi je skozi leta nabralo, in upam, da bo komu koristilo. Za HiFi rešitve imej v mislih Audio Serum.

Za pošiljanje e-mailov uporabljamo platformo Mailchimp. S prijavo potrjujete, da se bodo vaši podatki prenesli na Mailchimp. Več o politiki zasebnosti podjetja Mailchimp si lahko preberete tukaj. Vaših podatkov ne uporabljamo na noben način, razen za pošiljanje emailov.

Živjo,

moje ime je Anže Tavčar in sem ustanovitelj Audio Seruma. Vsak dan svetujem številnim strankam, ki se nočejo sprijazniti s slabim zvokom svojih elektronskih naprav, ki hočejo VEČ, več basa, več srednjih tonov, več visokih tonov, več temperamenta, več realizma v zvoku in več prepričljivosti.

Najprej: A sploh rabiš en dober integrirec?

Hm... Na žalost od tu, kjer jaz sedim, ne vidim dobro na drugo stran ekrana, k tebi, in težko ocenim ali rabiš integrirec. Zato te bom vprašal naslednje:

Ali rad oz. ali te nekdo sili, da pogosto počneš katerokoli od naslednjih stvari: poslušaš glasbo, gledaš filme, gledaš nanizanke, se pogovarjaš po skypu ali google-talku ali viberju, gledaš youtube filmčke, gledaš facebook filmčke, gledaš tutorial filmčke, gledaš ted-talk-e, gledaš skrito kamero, spremljaš konference, gledaš doma posnete filmčke (otrokom prijazne ali ne ;)), gledaš TV, ... oz. ali gledaš/poslušaš karkoli, kjer se predvaja zvok?

Če je tvoj odgovor NE, potem lahko takoj nehaš brati, ker na tej strani ves čas govorimo samo o tem, kako iz televizorjev in računalnikov izvabiti najboljši zvok. 

Če je tvoj odgovor JA, potem je pa en dober integrirec morda res zate.

Če se pa ne moreš odločiti takoj zdaj za JA ali NE, potem pa kar beri naprej, če ne drugo, ti morda lahko povemo kaj novega o HiFiju.

In končno:

Ker torej poslušaš zvok iz elektronskih naprav, tega seveda ne moreš početi na bednih zvočnikih. Kdo bi svoja ušesa prostovoljno staral s cvilečimi, piskajočimi, šumečimi, ropotajočimi, ali kakorkoli nezadovoljivimi zvočniki?

Rabiš torej kvalitetne zvočnike. Toda tudi kvalitetni zvočniki ne morejo ojačati signala. Zatorej jih rabiš poročiti s kvalitetnim ojačevalcem (integriranim ali ne). Zvočniki in ojačevalci, to gre skupaj kot "horse and carriage" oz. "konj in kočija" kot pravi Frank Sinatra.

Zdaj imamo pa problem: težko je dobiti pravi integrirec.

Vsaj meni se zdi, da je težko obdržati pregled. Preveč je firm, ocenam v revijah ne vem, koliko zaupati, prijatelji .. eni so prepričani o enem, drugi o drugem. Ni lahko dospeti do dobrega zvoka. Deloma je izbira HiFi sistem enaka kot izbira gostilne, vse je stvar okusa.

Ampak! kljub temu obstaja nekaj osnovnih pravil.

In ta osnovna pravila iskanja integrirca, si lahko prebereš v naši brezplačni E-knjigi. V njej govorim o tem, katere funkcije integrirec opravlja, katere njegove lastnosti so nepogrešljive, koliko moči v resnici rabi in na kaj paziti preden se odločite za nakup.

Veselo branje!

Anže Tavčar

Audio Serum, HiFi za zaljubiti
Telefone: (+386)-41-779-011
E-mail: info@audio-serum.si
Website: www.audio-serum.si
Facebook: www.facebook.com/audioserum

P.S. Ne pozabi nas všečkati na FB strani.